Partners

Ziek zijn, is al vervelend en zwaar genoeg. Door chemotherapie kunnen uw haren uit gaan vallen en geeft dit u ook nog eens een onzeker gevoel. Wij begrijpen dit ten zeerste! Gelukkig zijn er allerlei mooie oplossingen mogelijk. Onze haarwerkspecialisten kijken graag mee tijdens een gratis intake. Lukt het niet om naar de salon te komen? Dan komen we naar u toe!

Het leven met kanker is een ingrijpende gebeurtenis, voor mensen zelf en voor hun omgeving. Het leven met de ziekte, de behandelingen, de gevolgen van de behandelingen, de impact op uw sociale leven, dit alles roept veel gevoelens op. Het is belangrijk om al die zorgen, emoties en angsten te delen met mensen die u vertrouwt. Wanneer u behoefte heeft aan meer ondersteuning, dan kan een gesprek met een psychosociaal therapeut helpend zijn.

De diagnose kanker is een zeer ingrijpende gebeurtenis in het leven van betrokkene en allen die geconfronteerd worden met kanker. Het gegeven dat één op de drie mensen te maken krijgt met kanker wil zeggen, dat nagenoeg iedereen direct of indirect met kanker te maken krijgt, met alle emoties die daarbij horen, zoals twijfel, angst, onzekerheid.


Als je kanker hebt, is preventieve voetzorg heel belangrijk. De ziekte en de behandelingen kunnen namelijk het gevoel in je voeten beïnvloeden, waardoor je een groot risico loopt op ongemerkte complicaties. Een oncologisch voetzorgverlener screent de voeten zorgvuldig, zodat de voeten op een verantwoorde en veilige manier behandeld kunnen worden. Dit kan bijwerkingen van de behandeling van kanker, zoals wondjes, drukplekken of ingegroeide nagels, helpen te voorkomen.

Oncoreflex ® is een ondersteunende voetreflexmassage tijdens en na de behandelingen in het ziekenhuis. Zachte massage van de voeten brengt je helemaal tot rust en helpt je het gebeurde te verwerken. Samen bepalen we het doel van de massage. De therapeut kiest acupressuurpunten en reflexzones afgestemd op je energie en klachten.

De diagnose (borst-)kanker krijgen is het begin van een turbulente tijd waarin erg veel op u en uw partner neer komt. Wij kunnen u bijstaan door het adviseren van goede lingerie voor de verschillende stadia. Voor de onderzoeken hebben we evt. bh’s/tops in huis zonder metalen onderdelen. Glad, plat en naadloos materiaal. Voor een geplande borstoperatie hebben wij speciaal voor dit doel ontwikkelde bh’s die rondom goede steun geven i.p.v. het platdrukken wat normale sportbh’s doen. Na deze behandelperiode is het tijd om zoveel mogelijk de draad weer op te pakken en u zelf weer mooie lingerie te gunnen zodat u zich weer vrouw kunt voelen. Met of zonder het dragen van een uitwendige borstprothese, daarvoor hebben we alles in huis en helpen u graag bij deze stappen.