Disciplines

Bij Oncologienetwerk Barneveld staat
een heel team voor u klaar!

 • Oncologie Verpleegkundige

  De diagnose Kanker zet uw wereld op zijn kop. Begrijpelijk dat u veel vragen heeft, bijvoorbeeld: welke gevolgen heeft de behandeling? Hoe beïnvloedt kanker mijn relatie? Kan ik nog blijven werken? De consulenten van Care for Cancer kunnen u hierbij steunen en helpen. Om keuzes te maken en u te begeleiden tijdens uw ziekte, maar ook daarna. Hoe ingrijpend de diagnose ook is, wij zorgen ervoor dat u weet waar u aan toe bent.

  Lees meer

 • Oncologie Fysiotherapie

  Oncologiefysiotherapie bij kanker kan ingezet worden in alle fases van ziekte en herstel. Zo kan er al voor de start van de chemotherapie of voor de operatie gestart worden met therapie om zo beter de behandeling(en) te doorstaan. Maar ook na de behandeling in het ziekenhuis kan gestart worden met een behandeltraject.

  Lees meer

 • Oedeem Fysiotherapie

  Tijdens of na een operatie en/of bestraling kan er ook oedeem ontstaan. Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het weefsel als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aanvoer en afvoer van vocht. Dit kan zich  uiten in een gevoel van spanning of stuwing van de huid, pijnlijk of tintelend gevoel en toename van de omvang van het lichaamsdeel.

  Lees meer

 • Ergotherapie

  Ergotherapie in het algemeen is gericht op dagelijkse activiteiten zo lang mogelijk zelfstandig kunnen uitvoeren, ondanks ziektes of beperkingen van de cliënt. Het biedt ondersteuning bij taken als zelfverzorging, huishouden, mobiliteit, werk en hobby’s door strategieën of hulpmiddelen. Uitgangspunt is altijd het totaalplaatje van de persoon, omgeving en dagelijkse activiteiten.

  Lees meer

 • Diëtetiek

  Voeding speelt een belangrijke rol in het ziekteproces van kanker, zowel tijdens en na de behandeling van kanker. Voeding kan hierin ondersteunend helpen. Hierbij kunt u denken aan ondersteuning bij gewichtsverlies waarbij er ook sprake is van afbreuk van spiermassa. Hierdoor gaat de conditie achteruit wat juist zo hard nodig is in periode van behandeling, voorafgaand aan een operatie en voor herstel.

  Lees meer