Langszij

Het leven met kanker is een ingrijpende gebeurtenis, voor mensen zelf en voor hun omgeving. Het leven met de ziekte, de behandelingen, de gevolgen van de behandelingen, de impact op uw sociale leven, dit alles roept veel gevoelens op. Het is belangrijk om al die zorgen, emoties en angsten te delen met mensen die u vertrouwt. Wanneer u behoefte heeft aan meer ondersteuning, dan kan een gesprek met een psychosociaal therapeut helpend zijn.

Vaak zijn thema’s als angst, vermoeidheid, zelfbeeld, relaties, seksualiteit, zelfvertrouwen en zingeving aanwezig bij het leven met of na kanker. Tijdens de gesprekken bespreken we de thema’s die voor u belangrijk zijn. In de gesprekken is er zo nodig aandacht voor eerdere verlieservaringen en oude overtuigingen die van invloed zijn in uw leven. Ik heb aandacht voor uw verhaal, uw gedachten, uw emoties en het verhaal van uw lichaam. In overleg met u kunnen de mensen die voor u belangrijk zijn betrokken worden bij de hulpverlening.

Vanuit mijn professionele kennis en (levens)ervaring ben ik een betrokken hulpverlener die u begeleiding en hulp biedt bij het verder leven met kanker.

De gesprekken worden door veel zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering.